Mobilya üretim atölyesi tasarımın ve üretimin yapıldığı ve uzman tasarımcı ve ustaların çalıştığı bir sektördür. Mobilya üretimi için belirli süreçlerin oluşması ve planlama yapılması gerekir.
Kullanılacak bir mobilyanın nerede kullanılacağına göre tasarım yapılması ve şekillendirilmesi gerekir. Birçok kullanım alanı olduğu için ağırlık, esneklik, boyut, renk mekana göre belirlenir. Müşterinin istekleri göz önünde bulundurarak tasarım uzman kişi tarafından gerçekleşir.
Mobilyaların şekli belirlenir ve çizimleri yapılır. Fakat bu aşamalarda her detay müşteriye söylenir ve danışılır. Müşterinin onay vermesi durumunda sürece devam edilir. Şekiller için onay alındıktan sonra ölçülendirme aşamasına geçilir. Sonrasında boyutlar çizimlerin üzerine yazılır. Mobilya üretim Ankara için son moda trendler ve kaliteli malzemelerden üretilen mobilyalar için iletişime geçerek profesyonel hizmet alabilirsiniz.
Boyutlandırma yapılırken mobilyanın en küçük parçasına kadar yapılmalıdır. Şekil üzerine yazılarak planlama detaylı ve dikkatli bir şekilde devam ettirilir. Daha sonra teknik çizim aşamasına geçilir. Her parçanın teknik çizimi yapılır. El ölçekli ve de bilgisayar ortamında çizilerek hazırlıklar bitirilir.
üretim aşamasında kesilecek olan her parçanın listelemesi yapılır. Kaba boyutları ve gerçek boyutları listelenerek kesime hazırlanır. Daha sonra kesim işlemleri ölçülere uygun olacak bir şekilde kesilir. Parçaların hepsi aynı makinede kesilmez. Ölçüsüne ve özelliklerine göre uygun olan makinelerde kesilirler ve hazır hale getirirler.
Mobilya üretim sürecinde detaylı ve profesyonelce yapılması için belirli aşamaların doğru şekilde yapılması gerekir. Mobilya imalat çizimi uzman tasarımcılar tarafından yapılır. üretim aşaması ise yılların deneyimine sahip olan ustalar tarafından gerçekleştirilir.
Mobilya parçaları kesildikten sonra masif yapıştırma işlemi kenarlarına uygulanır. Bu işlem için makine kullanılabilir ya da el ile yapılabilir. Parçaların yüzeyine kaplama yapılır. Masif yapıştırıldıktan sonra mobilyanın özelliklerine göre kaplama malzemesi seçilir. Malzeme seçilirken müşterinin istekleri de göz önünde bulundurulur. Malzeme seçiminde mekan da çok önemlidir. Dış mekandaki mobilya ile iç mekandaki mobilyanın malzemesi farklı olur.
İlk olarak kaba ölçülerine göre yapılan mobilya parçalarının kaplandıktan sonra gerçek ölçülere getirilmesi işlemi yapılır. Özel mobilya üretimi tüm bu detaylar düşünüldüğünde muhakkak profesyonel bir firma tarafından yapılmasıdır. Kaba ölçüde olan mobilyaların gerçek ölçülerine gelmesi zımparalama işlemi ile gerçekleştirilir.
Birleşme yerleri için çıkıntı, delik, zıvana yapılarak birbirine uydurma işlemi yapılır. Daha sonra hazırlanan her parça birbiri ile birleştirilerek mobilya ortaya çıkarılmış olur.
Mobilya parçalarının birleştirilmesi tutkal kullanılarak olur. Eğer çekmece varsa da ilk mobilya birleştirilir daha sonra en son olarak çekmeceler monte edilir. Tüm mobilya birleştiğinde yine zımparalama işlemi yapılır. Çekmece gibi parçaların tam oturması için zımparalama işleminin yapılması gerekir. Daha sonra vernikleme ve parlak vernikleme işlemleri ile üretim biter.Yaşam alanlarınıza has, beklentilerinizi karşılayacak mobilya çizimleri için, Plan 312 Maksimum’ın profesyonel kadrosundan destek alın.